KOREAN FRIED CHICKEN
Ingredienser:
1 kg kycklingvingar
1 tsk currypulver
1 dl mjölk
1 tsk vitpeppar
1 tsk salt
2 dl vetemjöl
1/2 dl maizena
5 dl matolja
Sås:
2 msk gochujang
2 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 msk mirin
1 msk finhackad ingefära
1 msk finhackad vitlök
2 msk ketchup
2 msk socker
1 tsk chiliflakes (alt. koreanskt chilipulver)
Garnering:
1 msk finhackad salladslök
2 msk krossade nötter
1 msk sesamfrön
Blanda kycklingvingarna med vitpeppar, salt, currypulver och mjölk. Lägg i kylskåp cirka 2 timmar.
Blanda vetemjöl och maizena. Rulla sedan kycklingvingarna i blandningen.
Fritera kycklingvingarna i matolja på medelhög värme i cirka 5 minuter. Vardera sida tills de är genomstekta. Lägg åt sidan.
Blanda gochujang, socker, japansk soja, mirin, sesamolja, vitlök, ingefära och ketchup och fräs sedan på låg värme i cirka 2 minuter tills såsen tjocknar. Stäng av spisen.
Lägg de friterade kycklingvingarna i den avsvalnade såsen och rör om snabbt så att kycklingen täcks ordentligt av såsen.
Garnera med sesamfrön, krossade nötter och finhackad salladslök. Njut av koreanskt friterad kyckling!
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
wait
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
