KOREAN FRIED CHICKEN

  • Ingredienser:

    • 1 kg kycklingvingar

    • 1 tsk currypulver

    • 1 dl mjölk

    • 1 tsk vitpeppar

    • 1 tsk salt

    • 2 dl vetemjöl

    • 1/2 dl maizena

    • 5 dl matolja

  • Sås:

    • 2 msk gochujang

    • 2 msk japansk soja

    • 1 msk sesamolja

    • 1 msk mirin

    • 1 msk finhackad ingefära

    • 1 msk finhackad vitlök

    • 2 msk ketchup

    • 2 msk socker

    • 1 tsk chiliflakes (alt. koreanskt chilipulver)

  • Garnering:

    • 1 msk finhackad salladslök

    • 2 msk krossade nötter

    • 1 msk sesamfrön

  1. Blanda kycklingvingarna med vitpeppar, salt, currypulver och mjölk. Lägg i kylskåp cirka 2 timmar.

  2. Blanda vetemjöl och maizena. Rulla sedan kycklingvingarna i blandningen.

  3. Fritera kycklingvingarna i matolja på medelhög värme i cirka 5 minuter. Vardera sida tills de är genomstekta. Lägg åt sidan.

  4. Blanda gochujang, socker, japansk soja, mirin, sesamolja, vitlök, ingefära och ketchup och fräs sedan på låg värme i cirka 2 minuter tills såsen tjocknar. Stäng av spisen.

  5. Lägg de friterade kycklingvingarna i den avsvalnade såsen och rör om snabbt så att kycklingen täcks ordentligt av såsen.

  6. Garnera med sesamfrön, krossade nötter och finhackad salladslök. Njut av koreanskt friterad kyckling!

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
wait

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER