KHAO SOI

EN NORRLÄNDSK RÄTT FRÅN THAILAND SOM KOMBINERAR EN KRYDDIG CURRY MED NUDLAR

  • 1 kg kycklinglår (eller kycklingben)

  • 350 g Khao Soi-nudlar (den torra varianten)

  • 1 liter kokosmjölk

  • 50 g röd currypasta

  • 4 msk fisksås

  • 1 msk currypulver

  • 1 msk palmsocker

  • 3 dl matolja

  • 1 rödlök (skivad i tunna bitar)

  • Färsk koriander

  • Chiliolja

  • Lime

  1. Koka Khao Soi-nudlarna enligt förpackning. Sila av vattnet och skölj dem med kallt vatten. Fritera en del av nudlarna i matolja tills de blir gyllenbruna och krispiga. Lägg åt sidan.

  2. Fräs röd currypasta i lite kokosmjölk (ca 1 dl) tillsammans med currypulver i cirka 3 minuter på medelvärme tills det blandas väl.

  3. Tillsätt kycklinglåren och häll i resten av kokosmjölken. Rör om.

  4. Tillsätt palmsocker och fisksås. Rör om och låt det sjuda i ca 30 minuter med locket på. (Om curry-soppan blir för tjock, kan du tillsätta mer vatten och smaka av med lite mer fisksås.)

  5. Lägg de kokta mjuka nudlarna i en stor skål och häll över curry-såsen. Toppa med de friterade nudlarna, skivade rödlöken och färsk koriander. Tillsätt mer smak med chiliolja och lime.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera varmt och njut!

4 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 60 MINUTER