KHAO SOI
EN NORRLÄNDSK RÄTT FRÅN THAILAND SOM KOMBINERAR EN KRYDDIG CURRY MED NUDLAR
1 kg kycklinglår (eller kycklingben)
350 g Khao Soi-nudlar (den torra varianten)
1 liter kokosmjölk
50 g röd currypasta
4 msk fisksås
1 msk currypulver
1 msk palmsocker
3 dl matolja
1 rödlök (skivad i tunna bitar)
Färsk koriander
Chiliolja
Lime
Koka Khao Soi-nudlarna enligt förpackning. Sila av vattnet och skölj dem med kallt vatten. Fritera en del av nudlarna i matolja tills de blir gyllenbruna och krispiga. Lägg åt sidan.
Fräs röd currypasta i lite kokosmjölk (ca 1 dl) tillsammans med currypulver i cirka 3 minuter på medelvärme tills det blandas väl.
Tillsätt kycklinglåren och häll i resten av kokosmjölken. Rör om.
Tillsätt palmsocker och fisksås. Rör om och låt det sjuda i ca 30 minuter med locket på. (Om curry-soppan blir för tjock, kan du tillsätta mer vatten och smaka av med lite mer fisksås.)
Lägg de kokta mjuka nudlarna i en stor skål och häll över curry-såsen. Toppa med de friterade nudlarna, skivade rödlöken och färsk koriander. Tillsätt mer smak med chiliolja och lime.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera varmt och njut!
4 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 60 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
