KHAI PALO

KOKTA ÄGG I SÖT-SALTIG SOPPA

  • 10 ägg

  • 4 msk ljus sojasås

  • 1 tsk mörk sojasås

  • 50 g palmsocker

  • 5 dl vatten

  • 1 tsk salt

  • 4 stjärnanis

  • 2 kanelstänger

  • 4 vitlöksklyftor

  • 4 korianderrotar

  • 1 tsk svartpepparkorn

  • 1 msk matolja

  1. Koka äggen i cirka 10 minuter, skala och ställ åt sidan.

  2. Mortla korianderrot, vitlök och svartpepparkorn tills det är väl blandat. Fräs sedan kryddblandningen med matolja och palmsocker i en stor kastrull på låg till medelvärme i cirka 4-5 minuter.

  3. Tillsätt vatten, ljus sojasås, mörk sojasås och salt. Rör om.

  4. Lägg i de kokta äggen, kanelstänger och stjärnanis. Låt soppan sjuda på låg värme med locket på i cirka 30 minuter tills såsen har absorberats av äggen.

  5. Garnera med koriander och servera med jasminris.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag & tips:
Servera med jasminris. Rätten blir ännu godare om den får stå och dra över natten.

4 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 90 MINUTER