KHAI PALO
KOKTA ÄGG I SÖT-SALTIG SOPPA
10 ägg
4 msk ljus sojasås
1 tsk mörk sojasås
50 g palmsocker
5 dl vatten
1 tsk salt
4 stjärnanis
2 kanelstänger
4 vitlöksklyftor
4 korianderrotar
1 tsk svartpepparkorn
1 msk matolja
Koka äggen i cirka 10 minuter, skala och ställ åt sidan.
Mortla korianderrot, vitlök och svartpepparkorn tills det är väl blandat. Fräs sedan kryddblandningen med matolja och palmsocker i en stor kastrull på låg till medelvärme i cirka 4-5 minuter.
Tillsätt vatten, ljus sojasås, mörk sojasås och salt. Rör om.
Lägg i de kokta äggen, kanelstänger och stjärnanis. Låt soppan sjuda på låg värme med locket på i cirka 30 minuter tills såsen har absorberats av äggen.
Garnera med koriander och servera med jasminris.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag & tips:
Servera med jasminris. Rätten blir ännu godare om den får stå och dra över natten.
4 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 90 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
