KHAI JEAW CHA-OM

THAILÄNDSK OMELETT MED ACACIA

  • 4 ägg

  • 1 msk fisksås

  • 1 tsk vitpeppar

  • 1 tsk limesaft

  • 1 knippe Cha-om (tropical acacia)

  • 2 msk matolja

  1. Knäck 3 ägg i en medelstor skål och vispa med en gaffel i 30 sekunder. Ställ åt sidan.

  2. Plocka de mjuka skotten från Cha-om. Tillsätt den till de vispade äggen. Krydda med fisksås, limesaft och svartpeppar och vispa ihop med en gaffel.

  3. Värm oljan i en liten stekpanna på medelvärme. Stek äggen i 3-4 minuter varje sida tills den blir gyllande. Servera med jasminris eller ät med thailändska chilidips (Nam prik kapi). Det är också vanligt att använda detta i sur soppa, Keang Som.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera med jasminris.

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 30 MINUTER