KHAI JEAW CHA-OM
THAILÄNDSK OMELETT MED ACACIA
4 ägg
1 msk fisksås
1 tsk vitpeppar
1 tsk limesaft
1 knippe Cha-om (tropical acacia)
2 msk matolja
Knäck 3 ägg i en medelstor skål och vispa med en gaffel i 30 sekunder. Ställ åt sidan.
Plocka de mjuka skotten från Cha-om. Tillsätt den till de vispade äggen. Krydda med fisksås, limesaft och svartpeppar och vispa ihop med en gaffel.
Värm oljan i en liten stekpanna på medelvärme. Stek äggen i 3-4 minuter varje sida tills den blir gyllande. Servera med jasminris eller ät med thailändska chilidips (Nam prik kapi). Det är också vanligt att använda detta i sur soppa, Keang Som.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera med jasminris.
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 30 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
