KAO MAN GAI
HAINANESE KYCKLING MED RIS
Kyckling
1 hel kyckling
3 liter vatten
3 tunna skivor ingefära
2 koriander-rot
1 tsk salt
1 msk finhackat koriander
Soppa
1 liter kycklingfond
1 tsk vitpeppar
1 msk palmsocker (alt.strösocker)
3 msk magi soja/ljus soja
koriander
Ris
6 dl. jasminris
1 liter kycklingfond
5 tunna skivor ingefära
2 vitlöksklyftor
3 msk matolja
Sås
1 msk finhackad Ingefära
1 msk finhackad vitlök
1 tsk finhackad röd chili
1 msk limesaft
1 msk palmsocker
1 tsk kinesisk soja
1/2 dl varmt vatten
Börja med att tvätta kycklingen. Koka upp 3 liter vatten i en stor kastrull som kan rymma hela kycklingen. Lägg i kycklingen när vattnet kokat upp. Tillsätt salt, ingefära och koriander-rot. Låt koka i ca 45 minuter tills kycklingen är genomkokt. När den kokat klart, ta upp kycklingen and lägg den i kallt vatten. Spara kycklingfonden till soppan och riset efteråt. Nu är kycklingen klar!
Använd 1 liter kycklingfond för att laga sidosoppan genom att tillsätta palmsocker, soja, vitpeppar och koriander. Koka soppan och servera varmt med finhackad koriander.
Tvätta riset och fräs i stekpanna med matoljan och ingefäran på medelvärme i ca 5 minuter tills riset blir halvkokt (man ser när riset ändrar färg från genomskinligt till vitt). Lägg riset i en kastrull och häll sedan 1 liter av kycklingfonden och koka på medelvärme i ca 10 minuter med locket på. Sänk till låg värme (1) och låt koka i ca 3 minuter till. Nu är riset klart!
Blanda ihop alla ingredienserna väl eller mixa med en matberedare.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
servera med gurka och strössla med koriander.
6 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 90 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
