JAPCHAE

  • 200 g valfritt kött

  • 200 g sötpotatisnudlar

  • 3 msk japansk soja

  • 1 msk socker (eller honung)

  • 2 msk sesamolja

  • 1 tsk finhackad vitlök

  • 1 tsk svartpeppar

  • 3 ägg

  • 3 salladslökar

  • 1 stor morot

  • 3 champinjoner

  • 100 g spenat

  • 1 gul lök

  • ca 2 msk matolja

  • ca 1 tsk salt

  • 1 msk sesamfrön

  1. Koka sötpotatisnudlarna enligt förpackningen, sila av vattnet och skölj dem i kallt vatten så att kokningen avstannar. Blanda sedan nudlarna med 1 msk sesamolja.

  2. Skiva köttet i tunna skivor. Strimla alla grönsaker (champinjoner, gul lök, morot) i tunna stavar. Skär salladslöken i ca 3-4 cm långa bitar och finhacka de vita hårdare delarna.

  3. Gör tunna omeletter med lite matolja på låg-medelvärme och skär dem i tunna bitar. Lägg vid sidan.

  4. Woka grönsakerna en efter en: spenat, morot, champinjoner, gul lök och salladslök med en nypa salt och lite matolja. Se till att de får fin färg och blir mjuka. Stek sist köttet med lite salt tills det är genomstekt.

  5. Använd samma stekpanna, häll i japansk soja, sesamolja, socker, svartpeppar och vitlök och fräs ihop dem. Lägg sedan i nudlarna och blanda ihop allt.

  6. Efter att nudlarna har blandats väl med såsen, tillsätt köttet, alla grönsakerna och omeletten och blanda ihop allt.

  7. Strö sesamfrön över nudelsalladen vid servering.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 60 MINUTER