GRILLAD KYCKLING MED CHILISÅS (NAM-JIM)

  • 900 g kycklingfilé

  • 1 msk palmsocker

  • 1 tsk svartpeppar

  • 2 msk fisksås

  • 1 tsk salt

  • 2 msk ostronsås

  • Chilisås (Nam-Jim):

    • 2 msk chilipulver

    • 2 msk fisksås

    • 1 msk rostat rispulver

    • 2 msk färskpressad lime

    • 1 msk fint hackad rödlök

  1. Börja med att blanda palmsocker, fisksås, ostronsås och svartpeppar. Marinera sedan kycklingen i såsen i cirka 1 timme. Lägg kycklingen i airfryern på 185 grader, 10 minuter på varje sida. Alternativt kan du steka den i en stekpanna.

  2. Blanda alla ingredienser: chilipulver, rispulver, limejuice och rödlök. Klart att servera bredvid kycklingen. Passar perfekt till krispigt ris.

    Kycklingen har en lätt söt smak medan såsen ger en balanserad kombination av surt och salt. När de äts tillsammans skapar de en perfekt kombination!

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera med dina favoritgrönsaker, till exempel gurka.

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER