GRILLAD FLÄSKSALLAD

  • 250 g fläskkarré

  • 2 msk matolja

  • En nypa salt och svartpeppar

  • 1 msk chilifrukter

  • 1 vitlöksklyfta

  • 2 msk fisksås

  • 1,5 - 2 msk nypressad limejuice

  • 1/2 gul lök

  • 2 stjälkar selleri (endast bladen används)

  • 2 stjälkar salladslök

  • 5-7 små tomater

  1. Krydda fläskkarrén med salt och svartpeppar, stek båda sidor i matolja tills den är genomstekt. Skär köttet i tunna skivor och ställ åt sidan.

  2. Skär salladslök och selleri i ca 3 cm långa bitar. Skär den gula löken i tunna skivor och dela tomaterna. Krossa chilifrukter och vitlök.

  3. Blanda chilifrukter, vitlök, fisksås, limejuice och socker i en stor skål.

  4. Tillsätt köttet, selleri, gul lök, salladslök och tomater, och blanda väl.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera som en sidorätt.

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER