GRILLAD FLÄSKSALLAD
250 g fläskkarré
2 msk matolja
En nypa salt och svartpeppar
1 msk chilifrukter
1 vitlöksklyfta
2 msk fisksås
1,5 - 2 msk nypressad limejuice
1/2 gul lök
2 stjälkar selleri (endast bladen används)
2 stjälkar salladslök
5-7 små tomater
Krydda fläskkarrén med salt och svartpeppar, stek båda sidor i matolja tills den är genomstekt. Skär köttet i tunna skivor och ställ åt sidan.
Skär salladslök och selleri i ca 3 cm långa bitar. Skär den gula löken i tunna skivor och dela tomaterna. Krossa chilifrukter och vitlök.
Blanda chilifrukter, vitlök, fisksås, limejuice och socker i en stor skål.
Tillsätt köttet, selleri, gul lök, salladslök och tomater, och blanda väl.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera som en sidorätt.
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
