GRÅTANDE TIGER MARINAD

  • 400 g. fransyska

  • 1 tsk vitlökspulver

  • 1 tsk vitpeppar

  • 1 tsk bikarbonat

  • 1 msk ostronsås

  • 1 msk svampsoja

  • Sås:

    • 1 msk chiliflakes

    • 2 msk fisksås

    • 2 msk limesaft

    • 1 msk rostat rispulver

    • 1 tsk socker (alt.)

    Använd 1 msk smör för att steka köttet

  1. Marinera kött med vitlökspulver, vitpeppar, bikarbonat, ostronsås och svampsoja. Låt marinera i kylen i ca 2 timmar. Ta ut and steka med smör ca 2-3 min varje sida så köttet blir mediumstekt.

  2. Såsen: Blanda samtliga ingredienserna och servera med grillad/stekt köttet.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER

Serveringsförslag:
Servera med klibris eller jasminris.