GOONG OB WOONSEN

ÅNGADE RÄKOR MED GLASNUDLAR

  • 100 g glasnudlar

  • 10-12 tiger-räkor

  • 2 stjälkar salladslök

  • 2-3 stjälkar selleri

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 korianderrot

  • 4-5 tunna skivor ingefära

  • 1/2 tsk hel svartpeppar

  • 1 msk fisksås

  • 1,5 msk ostronsås

  • 1 tsk mörk soja

  • 1 msk ljus soja

  • 1 msk socker

  • 1 dl vatten

  • 1 msk matolja

  1. Förbered grönsakerna genom att skära salladslök och selleri i cirka 4 cm långa bitar. Mortla vitlök, korianderrot och svartpeppar tills det är väl blandat. Lägg glasnudlarna i varmt vatten i cirka 10 minuter, sila sedan av vattnet och lägg nudlarna åt sidan.

  2. Blanda ostronsås, fisksås, ljus soja, mörk soja, socker, kryddblandningen och vatten i en stor skål. Tillsätt glasnudlarna och blanda ordentligt så att de jämnt täcks av såsen.

  3. Fräs ingefära på låg till medium värme i några minuter och tillsätt sedan glasnudelblandningen. Rör om.

  4. Lägg räkorna ovanpå nudlarna och låt det koka i cirka 5 minuter med locket på.

  5. Tillsätt sedan selleri och salladslök och stäng av locket. Låt det fortsätta koka i cirka 2 minuter tills grönsakerna är mjuka och räkorna är färdigkokta. Servera genast och njut av denna läckra rätt!

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera genast och njut av denna läckra rätt!

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 60 MINUTER