GOONG OB WOONSEN
ÅNGADE RÄKOR MED GLASNUDLAR
100 g glasnudlar
10-12 tiger-räkor
2 stjälkar salladslök
2-3 stjälkar selleri
2 vitlöksklyftor
1 korianderrot
4-5 tunna skivor ingefära
1/2 tsk hel svartpeppar
1 msk fisksås
1,5 msk ostronsås
1 tsk mörk soja
1 msk ljus soja
1 msk socker
1 dl vatten
1 msk matolja
Förbered grönsakerna genom att skära salladslök och selleri i cirka 4 cm långa bitar. Mortla vitlök, korianderrot och svartpeppar tills det är väl blandat. Lägg glasnudlarna i varmt vatten i cirka 10 minuter, sila sedan av vattnet och lägg nudlarna åt sidan.
Blanda ostronsås, fisksås, ljus soja, mörk soja, socker, kryddblandningen och vatten i en stor skål. Tillsätt glasnudlarna och blanda ordentligt så att de jämnt täcks av såsen.
Fräs ingefära på låg till medium värme i några minuter och tillsätt sedan glasnudelblandningen. Rör om.
Lägg räkorna ovanpå nudlarna och låt det koka i cirka 5 minuter med locket på.
Tillsätt sedan selleri och salladslök och stäng av locket. Låt det fortsätta koka i cirka 2 minuter tills grönsakerna är mjuka och räkorna är färdigkokta. Servera genast och njut av denna läckra rätt!
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera genast och njut av denna läckra rätt!
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 60 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
