GAI PAD PONG KAREE

KYCKLING I CURRYSÅS

  • 250 g kyckling

  • 1 msk matolja

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 tsk socker

  • 2 tsk soja

  • ½ dl mjölk

  • 2 tsk fisksås

  • 2 tsk ostronsås

  • ½ msk chiliolja

  • 2 tsk currypulver

  • ½ dl vatten

  • 2 ägg

  • 2 st grönlökar

  • 2 st chilifrukter

  • 1 st lök

  1. Skär kycklingen i små bitar. Skär grönlök och selleri i cirka 3–4 cm långa bitar. Skär löken i tunna skivor och chilifrukterna i tunna, långa bitar. Krossa vitlöken och ställ allt åt sidan.

  2. Blanda såsen i en liten skål: soja, mjölk, socker, fisksås, ostronsås, chiliolja, currypulver, vatten och ägg. Rör om tills allt är väl blandat.

  3. Hetta upp matoljan i en wok eller stekpanna och fräs vitlöken i cirka 1 minut. Tillsätt kycklingen och stek tills den är genomstekt.

  4. Skjut kycklingen åt sidan i pannan och häll såsen på den andra sidan. Låt såsen koka lätt i cirka 1 minut, blanda sedan ihop med kycklingen.

  5. Tillsätt lök, grönlök och selleri och blanda snabbt.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera med jasminris.

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER