GAI PAD PONG KAREE
KYCKLING I CURRYSÅS
250 g kyckling
1 msk matolja
2 vitlöksklyftor
2 tsk socker
2 tsk soja
½ dl mjölk
2 tsk fisksås
2 tsk ostronsås
½ msk chiliolja
2 tsk currypulver
½ dl vatten
2 ägg
2 st grönlökar
2 st chilifrukter
1 st lök
Skär kycklingen i små bitar. Skär grönlök och selleri i cirka 3–4 cm långa bitar. Skär löken i tunna skivor och chilifrukterna i tunna, långa bitar. Krossa vitlöken och ställ allt åt sidan.
Blanda såsen i en liten skål: soja, mjölk, socker, fisksås, ostronsås, chiliolja, currypulver, vatten och ägg. Rör om tills allt är väl blandat.
Hetta upp matoljan i en wok eller stekpanna och fräs vitlöken i cirka 1 minut. Tillsätt kycklingen och stek tills den är genomstekt.
Skjut kycklingen åt sidan i pannan och häll såsen på den andra sidan. Låt såsen koka lätt i cirka 1 minut, blanda sedan ihop med kycklingen.
Tillsätt lök, grönlök och selleri och blanda snabbt.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera med jasminris.
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
