GAENG KEOW WAN GAI
KYCKLING MED GRÖN CURRY
250 g kycklingfilé
2 msk grön currypasta
1 zucchini
250 ml kokosmjölk
2 msk fisksås
1 röd paprika
2 msk olja
1/2 knippe söt basilika
Skär kycklingen i små bitar. Plocka basilikabladen och ställ åt sidan. Strimla den röda paprikan och skär zucchinin i lagom stora bitar.
Hetta upp oljan i en kastrull och fräs den gröna currypastan i några minuter tills den doftar.
Tillsätt kokosmjölken och låt sjuda i cirka 5 minuter medan du rör om.
Lägg i kycklingen, höj värmen och koka tills kycklingen är helt genomkokt.
Smaka av med fisksås. Lägg i paprikan, zucchinin och sist basilikabladen. Blanda väl och låt allt koka ihop någon minut.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera med ris, nudlar eller spaghetti.
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER

yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
