FRITERADE WONTONS MED FLÄSK

(25-30 ST)

  • 250 g fläskfärs

  • 30 st wontonplattor

  • 1 tsk koriander-rot

  • 2 vitlöksklyftor

  • 3 msk thaisoja

  • 1 tsk svartpeppar

  • 2 msk riven morot

  • 1 msk finhackad salladslök

  • 10 dl frityrolja

  1. Skiva vitlök och koriander och krossa i mortel.

  2. Blanda köttet med koriander, vitlök, soja, svartpeppar, morötter och salladslök.

  3. Lägg en Wonton-deg på plattan, lägg sedan 1 tsk av det blandade köttet på degen. Vik degen som en trekant och limma med vatten. Vik sedan ihop två av kanterna och limma med vatten. Det skall se ut som en båt. Repetera tills köttet är slut.

  4. Fritera Wonton’en på medelvärme tills de blir gyllene.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

3-4 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 60 MINUTER

SÅS:

Jag använder 1 dl. söt chilisås blandad med 2 tsk tamarind. Koka några minuter till de är väl blandade. Smaken blir en god Street food-sås. Det går även bra utan tamarind!