FRITERADE SUSHI RULLAR

  • 3 dl sushiris

  • 2 msk risvinäger

  • 1 tsk socker

  • 1/2 tsk salt

  • 250 g sushi

  • 1 gurka

  • 1 avokado

  • Sriracha chili mayo

  • 4-5 rispapper

  • 4-5 ark nori (sjögräsark)

  • ca 5 dl frityrolja

  • vatten

  • wasabi

  • Kikkoman-soja

  1. Tvätta och koka sushiris enligt anvisningar på förpackningen.

  2. Blanda risvinäger, socker och salt i en liten skål. Häll blandningen över det varma riset och blanda försiktigt med en fuktig träsked.

  3. Skär lax, avokado och gurka i 1 cm breda bitar.

  4. Blötlägg ett rispapper i varmt vatten och lägg det sedan på en sushimatta. Lägg ett noriark ovanpå rispappret och fördela ett tunt lager ris på noriarket, lämna 5 cm längst upp utan ris. Lägg sedan på lax, gurka och avokado och tryck försiktigt ihop allt innan du rullar ihop rullen.

  5. Skär rullen i halvor och fritera på medelvärme i ca 2 minuter på varje sida.

  6. Skär sushin i små bitar på ca 3 cm och lägg en tesked Sriracha chili mayo på varje bit.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera med wasabi och Kikkoman soja.

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER