FRITERADE SUSHI RULLAR
3 dl sushiris
2 msk risvinäger
1 tsk socker
1/2 tsk salt
250 g sushi
1 gurka
1 avokado
Sriracha chili mayo
4-5 rispapper
4-5 ark nori (sjögräsark)
ca 5 dl frityrolja
vatten
wasabi
Kikkoman-soja
Tvätta och koka sushiris enligt anvisningar på förpackningen.
Blanda risvinäger, socker och salt i en liten skål. Häll blandningen över det varma riset och blanda försiktigt med en fuktig träsked.
Skär lax, avokado och gurka i 1 cm breda bitar.
Blötlägg ett rispapper i varmt vatten och lägg det sedan på en sushimatta. Lägg ett noriark ovanpå rispappret och fördela ett tunt lager ris på noriarket, lämna 5 cm längst upp utan ris. Lägg sedan på lax, gurka och avokado och tryck försiktigt ihop allt innan du rullar ihop rullen.
Skär rullen i halvor och fritera på medelvärme i ca 2 minuter på varje sida.
Skär sushin i små bitar på ca 3 cm och lägg en tesked Sriracha chili mayo på varje bit.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera med wasabi och Kikkoman soja.
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
