FRITERAD SÖTPOTATIS MED KOKOSMJÖLK
1 stor sötpotatis
1,5 dl vetemjöl
1/2 dl majsstärkelse
2 dl kokosflingor
2 dl kokosmjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1/2 dl socker
1 tsk svarta sesamfrön
1 tsk vita sesamfrön
ca 10 dl frityrolja eller neutral rapsolja
Blanda vetemjöl, majsstärkelse, kokosflingor och bakpulver i en bunke.
Tillsätt kokosmjölk, socker, svarta och vita sesamfrön. Vispa sedan till en slät smet.
Skala sötpotatisen och skär den i tunna skivor, ungefär 1 * 7 cm (något större än pommes).
Värm upp oljan i en kastrull till en temperatur mellan 170-180°C. Doppa sötpotatisskivorna i smeten och fritera dem tills de är gyllene.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 60 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
