FRITERAD SÖTPOTATIS MED KOKOSMJÖLK

  • 1 stor sötpotatis

  • 1,5 dl vetemjöl

  • 1/2 dl majsstärkelse

  • 2 dl kokosflingor

  • 2 dl kokosmjölk

  • 1 tsk bakpulver

  • 1 tsk salt

  • 1/2 dl socker

  • 1 tsk svarta sesamfrön

  • 1 tsk vita sesamfrön

  • ca 10 dl frityrolja eller neutral rapsolja

  1. Blanda vetemjöl, majsstärkelse, kokosflingor och bakpulver i en bunke.

  2. Tillsätt kokosmjölk, socker, svarta och vita sesamfrön. Vispa sedan till en slät smet.

  3. Skala sötpotatisen och skär den i tunna skivor, ungefär 1 * 7 cm (något större än pommes).

  4. Värm upp oljan i en kastrull till en temperatur mellan 170-180°C. Doppa sötpotatisskivorna i smeten och fritera dem tills de är gyllene.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 60 MINUTER