FRITERAD LAX I CHILISÅS

  • 200g lax

  • 1 kruka sötbasilika

  • 2 röda chili (finhackad på längden)

  • 1 msk vatten

  1. Tärna lax i små tärningar ca 2 *2 cm. och rulla dem i vetemjöl.

  2. Lägg laxen i Airfryern, 200 grader i 8 minuter (alternativt steka).

  3. Blanda ingredienserna till såsen i en liten skål. Häll sedan såsen i en wokpanna, rör om ca 1 minut på medelvärme. Tillsätt laxen, vatten, chili och basilika. Rör om snabbt tills såsen är marinerad i laxen ca 1-2 minuter.

  4. Servera med jasminris.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera med jasminris.

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 50 MINUTER

SÅS:

  • 1 msk fisksås

  • 1 msk thai sojasås

  • 2 msk ostronsås

  • 1 msk chili i olja

  • 1 msk socker

  • 1 msk vetemjöl