FRITERAD LAX I CHILISÅS
200g lax
1 kruka sötbasilika
2 röda chili (finhackad på längden)
1 msk vatten
Tärna lax i små tärningar ca 2 *2 cm. och rulla dem i vetemjöl.
Lägg laxen i Airfryern, 200 grader i 8 minuter (alternativt steka).
Blanda ingredienserna till såsen i en liten skål. Häll sedan såsen i en wokpanna, rör om ca 1 minut på medelvärme. Tillsätt laxen, vatten, chili och basilika. Rör om snabbt tills såsen är marinerad i laxen ca 1-2 minuter.
Servera med jasminris.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera med jasminris.
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 50 MINUTER


SÅS:
1 msk fisksås
1 msk thai sojasås
2 msk ostronsås
1 msk chili i olja
1 msk socker
1 msk vetemjöl
yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
