FRITERAD FISK MED SPICY SALLAD
Ingredienser:
1 röd tilapia fisk, ca 900 g
3 msk fisksås
3 msk vatten
1 msk palmsocker
1 msk strösocker
5-8 chilifrukter
1/2 liter olja
Sallad:
1 dl cashewnötter
1 msk strösocker
1/2 lime
2 msk fisksås
1/2 grönt äpple
1 schalottenlök
Några myntablad
Skölj fisken noggrant och skär den i halvor för att få tunna och krispiga bitar när den friteras (lax kan också användas, minska då mängden fisksås).
Värm oljan i en stor wok på hög värme. När oljan är tillräckligt varm, fritera fisken i ca 5 minuter på varje sida tills den blir gyllene och krispig. Lägg fisken åt sidan.
Fritera cashewnötterna i cirka 30-40 sekunder i samma wok. Ta upp dem snabbt och lägg åt sidan.
Koka upp palmsocker, strösocker, fisksås och vatten i en annan panna. Låt såsen sjuda några minuter tills allt smält samman.
Häll den varma såsen direkt över fisken.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera fisken med den starka salladen vid sidan.
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 50 MINUTER


Spicy Sallad:
Skär äpplet i tunna strimlor, skiva schalottenlöken tunt och finhacka chilifrukterna. Lägg allt i en stor skål.
Blanda strösocker, fisksås och limejuice och häll i skålen.
Tillsätt cashewnötterna och myntabladen. Blanda försiktigt.
yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
