FRITERAD FISK MED SPICY SALLAD

  • Ingredienser:

    • 1 röd tilapia fisk, ca 900 g

    • 3 msk fisksås

    • 3 msk vatten

    • 1 msk palmsocker

    • 1 msk strösocker

    • 5-8 chilifrukter

    • 1/2 liter olja

  • Sallad:

    • 1 dl cashewnötter

    • 1 msk strösocker

    • 1/2 lime

    • 2 msk fisksås

    • 1/2 grönt äpple

    • 1 schalottenlök

    • Några myntablad

  1. Skölj fisken noggrant och skär den i halvor för att få tunna och krispiga bitar när den friteras (lax kan också användas, minska då mängden fisksås).

  2. Värm oljan i en stor wok på hög värme. När oljan är tillräckligt varm, fritera fisken i ca 5 minuter på varje sida tills den blir gyllene och krispig. Lägg fisken åt sidan.

  3. Fritera cashewnötterna i cirka 30-40 sekunder i samma wok. Ta upp dem snabbt och lägg åt sidan.

  4. Koka upp palmsocker, strösocker, fisksås och vatten i en annan panna. Låt såsen sjuda några minuter tills allt smält samman.

  5. Häll den varma såsen direkt över fisken.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera fisken med den starka salladen vid sidan.

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 50 MINUTER

Spicy Sallad:

  1. Skär äpplet i tunna strimlor, skiva schalottenlöken tunt och finhacka chilifrukterna. Lägg allt i en stor skål.

  2. Blanda strösocker, fisksås och limejuice och häll i skålen.

  3. Tillsätt cashewnötterna och myntabladen. Blanda försiktigt.