FRITERAD BLÄCKFISK

  • 1 stor bläckfisk (ca 200 g)

  • 1 dl vetemjöl

  • 1/2 dl maizena

  • 1 tsk svartpeppar

  • 1 tsk salt

  • 5 dl friterad olja

  • Citron

  1. Rensa och skölj bläckfisken ordentligt. Ta bort det vita porösa ryggbenet. Torka bläckfisken med papper.

  2. Skär bläckfisken i ringar. Dela dem om de är för stora.

  3. Blanda vetemjöl, maizena, 1 tsk salt och svartpeppar. Doppa bläckfiskringarna i blandningen.

  4. Värm upp olja i en liten kastrull. Vid användning av fritös, håll temperaturen på 190°. Fritera ringarna tills de är vackert gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper. Salta direkt på bläckfisken medans den är varm.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera snabbt med en pressad citron ovanpå.

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 50 MINUTER