FRITERAD BLÄCKFISK
1 stor bläckfisk (ca 200 g)
1 dl vetemjöl
1/2 dl maizena
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
5 dl friterad olja
Citron
Rensa och skölj bläckfisken ordentligt. Ta bort det vita porösa ryggbenet. Torka bläckfisken med papper.
Skär bläckfisken i ringar. Dela dem om de är för stora.
Blanda vetemjöl, maizena, 1 tsk salt och svartpeppar. Doppa bläckfiskringarna i blandningen.
Värm upp olja i en liten kastrull. Vid användning av fritös, håll temperaturen på 190°. Fritera ringarna tills de är vackert gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper. Salta direkt på bläckfisken medans den är varm.


INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera snabbt med en pressad citron ovanpå.
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 50 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
