FRITERAD BANAN MED GLASS

  • 3 bananer

  • 120 g vetemjöl

  • 10 g majsstärkelse

  • 1 ½ tsk bakpulver

  • 1 tsk vaniljsocker

  • ½ tsk salt

  • 10 g socker (valfritt)

  • 1 ägg

  • 1 dl mjölk

  • ½ dl matolja

  • 1 dl kolsyrat vatten

  • Ca 10 dl frityrolja

  1. Blanda vetemjöl, majsstärkelse, bakpulver, vaniljsocker, salt, socker, ägg, mjölk, matolja och kolsyrat vatten till en jämn smet.

  2. Skär bananerna i bitar, ca 2–3 cm, och ställ åt sidan.

  3. Vänd ner bananbitarna i smeten precis innan fritering.

  4. Värm frityroljan till ca 170–180°C. Fritera några bananbitar åt gången i 3–5 minuter tills de blir gyllene. Rör om då och då så att de inte bränns på ena sidan.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Strö över florsocker och ringla chokladsås på toppen.

Tips: Välj gärna bananer som är lite hårda i konsistensen – inte för mjuka.

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 50 MINUTER