FRITERAD BANAN MED GLASS
3 bananer
120 g vetemjöl
10 g majsstärkelse
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
10 g socker (valfritt)
1 ägg
1 dl mjölk
½ dl matolja
1 dl kolsyrat vatten
Ca 10 dl frityrolja
Blanda vetemjöl, majsstärkelse, bakpulver, vaniljsocker, salt, socker, ägg, mjölk, matolja och kolsyrat vatten till en jämn smet.
Skär bananerna i bitar, ca 2–3 cm, och ställ åt sidan.
Vänd ner bananbitarna i smeten precis innan fritering.
Värm frityroljan till ca 170–180°C. Fritera några bananbitar åt gången i 3–5 minuter tills de blir gyllene. Rör om då och då så att de inte bränns på ena sidan.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Strö över florsocker och ringla chokladsås på toppen.
Tips: Välj gärna bananer som är lite hårda i konsistensen – inte för mjuka.
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 50 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
