FLÄSKWOK MED INLAGDA BAMBUSKOTT
OCH HELIG BASILIKA
250g fläsk
300g inlagda bambuskott
2msk matolja
1-3 st röd chili
2 vitlöksklyftor
1/2dl vatten
2msk fisksås
2msk ostronsås
1 tsk socker
1/2krukar helig basilika
Skölj bambuskott och koka dem i ca 10 min och låt bambuskotten rinna av.
Hacka vitlök och chili.
Hetta upp oljan i en stor wok eller stekpanna på hög värme. Lägg i hackade vitlöken och chilin, sedan tillägg kött i woken tills det får fin färg. Fräs någon minut och tillsätt bambuskotten och vatten. Smaka av med fisksås, ostronsås och socker.
Tillägg basilika och rör om 1 min.
Servera med jasminriset.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera med jasminriset.
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
