FLÄSKWOK MED INLAGDA BAMBUSKOTT

OCH HELIG BASILIKA

  • 250g fläsk

  • 300g inlagda bambuskott

  • 2msk matolja

  • 1-3 st röd chili

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1/2dl vatten

  • 2msk fisksås

  • 2msk ostronsås

  • 1 tsk socker

  • 1/2krukar helig basilika

  1. Skölj bambuskott och koka dem i ca 10 min och låt bambuskotten rinna av.

  2. Hacka vitlök och chili.

  3. Hetta upp oljan i en stor wok eller stekpanna på hög värme. Lägg i hackade vitlöken och chilin, sedan tillägg kött i woken tills det får fin färg. Fräs någon minut och tillsätt bambuskotten och vatten. Smaka av med fisksås, ostronsås och socker.

  4. Tillägg basilika och rör om 1 min.

  5. Servera med jasminriset.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera med jasminriset.

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER