CURRYGRYTA MED FERMENTERADE RISNUDLAR
2 msk röd currypasta
1 msk matolja
50 g. finger-ingefära (Kra chai)
200 g. fermenterade risnudlar (Khanom jeen)
95 g. tonfisk i olja
2 msk fisksås
3-4 st kaffi limeblad
2 st citrongräs
250 ml. kokosmöjlk
250 ml vatten
500 g fiskbullar
Valfria grönsaker: söt basilika, böngroddar, långa bönor, morötter, isbergsallad. Kokta ägg passar också bra.
Skär finger-ingefäran i små bitar, mortla sedan tillsammans med currypastan tills det blir välmixat. Lägg sedan i tonfisken och mortla igen. Matmixer fungerar också. Mortel är dock bäst.
Skär citrongräset och salladslök i ca 3 cm. längder.
Koka kokosmjölken med citrongräset i en kastrull på medelvärme i ca 5 minuter. Lägg sedan i currypastan, fisksåsen och vatten. Rör om.
Lägg fiskbullarna i kastrullen och fortsätt koka i ca 5 minuter. Lägg sedan i kaffir limeblad och salladslök och rör om. Koka några minuter till. Klart!
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera med dina favoritgrönsaker.
6 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 60 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
