CURRYGRYTA MED FERMENTERADE RISNUDLAR

  • 2 msk röd currypasta

  • 1 msk matolja

  • 50 g. finger-ingefära (Kra chai)

  • 200 g. fermenterade risnudlar (Khanom jeen)

  • 95 g. tonfisk i olja

  • 2 msk fisksås

  • 3-4 st kaffi limeblad

  • 2 st citrongräs

  • 250 ml. kokosmöjlk

  • 250 ml vatten

  • 500 g fiskbullar

  • Valfria grönsaker: söt basilika, böngroddar, långa bönor, morötter, isbergsallad. Kokta ägg passar också bra.

  1. Skär finger-ingefäran i små bitar, mortla sedan tillsammans med currypastan tills det blir välmixat. Lägg sedan i tonfisken och mortla igen. Matmixer fungerar också. Mortel är dock bäst.

  2. Skär citrongräset och salladslök i ca 3 cm. längder.

  3. Koka kokosmjölken med citrongräset i en kastrull på medelvärme i ca 5 minuter. Lägg sedan i currypastan, fisksåsen och vatten. Rör om.

  4. Lägg fiskbullarna i kastrullen och fortsätt koka i ca 5 minuter. Lägg sedan i kaffir limeblad och salladslök och rör om. Koka några minuter till. Klart!

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera med dina favoritgrönsaker.

6 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 60 MINUTER