CHOO CHEE CURRY

THAIGRYTA MED LAX OCH RÖD CURRY

  • 3 st laxfilé (à 150 g st)

  • 1 ½ msk röd currypasta

  • 1 ½ tsk salt eller 2 msk fisksås

  • 3 tsk socker

  • 200ml kokosmjölk (2 delar: 150ml. & 50 ml.)

  • 3 st röd chili

  • 3 st kaffir limeblad

  • 1 tsk majsstärkelse

  1. Lägg lax i Airfryern på 180 grader i 8 minuter (eller stek i stekpanna tills den blir gyllene).

  2. Skiva limebladen och chili tunnt längsmed.

  3. Häll 150ml kokosmjölk i en panna och koka på medellåg värme, tillsätt sedan currypastan och låt den fräsa någon minut under omrörning.

  4. Tillsätt socker, salt, skivade limeblad och chili i grytan. Låt sjuda några minuter.

  5. Koka upp 50 ml kokosmjölk med majsstärkelse ca 1 min.

  6. Häll grytan på laxen och strö över med skivade limebladen, chilin och kokosmjölken.

  7. Servera Thaigrytan med ris.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera Thaigrytan med ris.

Du kan extratillsätta skivad ingefära i grytan som topping.

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER