CHOO CHEE CURRY
THAIGRYTA MED LAX OCH RÖD CURRY
3 st laxfilé (à 150 g st)
1 ½ msk röd currypasta
1 ½ tsk salt eller 2 msk fisksås
3 tsk socker
200ml kokosmjölk (2 delar: 150ml. & 50 ml.)
3 st röd chili
3 st kaffir limeblad
1 tsk majsstärkelse
Lägg lax i Airfryern på 180 grader i 8 minuter (eller stek i stekpanna tills den blir gyllene).
Skiva limebladen och chili tunnt längsmed.
Häll 150ml kokosmjölk i en panna och koka på medellåg värme, tillsätt sedan currypastan och låt den fräsa någon minut under omrörning.
Tillsätt socker, salt, skivade limeblad och chili i grytan. Låt sjuda några minuter.
Koka upp 50 ml kokosmjölk med majsstärkelse ca 1 min.
Häll grytan på laxen och strö över med skivade limebladen, chilin och kokosmjölken.
Servera Thaigrytan med ris.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Servera Thaigrytan med ris.
Du kan extratillsätta skivad ingefära i grytan som topping.
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
