CHICKEN LAAB SALAD

  • 250g kyckling

  • 3 msk fisksås

  • 2 msk limefrukt, juice

  • 1 msk chiliflakes (efter smak)

  • 2 msk rostat rispulver

  • 1 tsk (alternativ)

  • 1/2 kruka färsk koriander

  • 1/2 kruka färsk mynta

  • 2 st röd chili

  • 1 st rödlök

  1. Skär kycklingen i mindre bitar och mixa den i en matberedare, eller använd färdig kycklingfärs om du inte har en mixer. (Jag tycker att hemmagjord kycklingfärs ger bättre smak än färdig.)

  2. Koka kycklingfärsen i en liten kastrull med vatten tills den är genomkokt. Sila av vattnet och ställ åt sidan.

  3. Skär rödlöken i tunna skivor. Plocka koriander och mynta – skär dem inte. Finhacka röd chili.

  4. Blanda chiliflakes, limejuice, fisksås och rostat rispulver i en skål.

  5. Tillsätt kycklingen och blanda försiktigt. Lägg sedan i chili, rödlök, koriander och mynta och blanda igen.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Topping: färsk koriander och mynta

Servering: jasminris, isbergssallad och gurka.

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER