CHICKEN LAAB SALAD
250g kyckling
3 msk fisksås
2 msk limefrukt, juice
1 msk chiliflakes (efter smak)
2 msk rostat rispulver
1 tsk (alternativ)
1/2 kruka färsk koriander
1/2 kruka färsk mynta
2 st röd chili
1 st rödlök
Skär kycklingen i mindre bitar och mixa den i en matberedare, eller använd färdig kycklingfärs om du inte har en mixer. (Jag tycker att hemmagjord kycklingfärs ger bättre smak än färdig.)
Koka kycklingfärsen i en liten kastrull med vatten tills den är genomkokt. Sila av vattnet och ställ åt sidan.
Skär rödlöken i tunna skivor. Plocka koriander och mynta – skär dem inte. Finhacka röd chili.
Blanda chiliflakes, limejuice, fisksås och rostat rispulver i en skål.
Tillsätt kycklingen och blanda försiktigt. Lägg sedan i chili, rödlök, koriander och mynta och blanda igen.
INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



Serveringsförslag:
Topping: färsk koriander och mynta
Servering: jasminris, isbergssallad och gurka.
2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 40 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
