BROWN SUGAR BOBA (MILK TEA)

  • 150 g tapiokapärlor

  • 2 dl brunt socker (speciellt för boba)

  • 4 dl mjölk

  • Is

  1. Koka tapiokapärlorna enligt förpackningen (jag använder en sort som bara behöver koka i 5 minuter). Sila av vattnet och ställ åt sidan.

  2. Använd samma kastrull, men se till att den är helt torr. Sätt plattan på medelvärme och tillsätt sedan det bruna sockret. Rör om kontinuerligt i några minuter tills sockret börjar smälta.

  3. Häll de kokta tapiokapärlorna i kastrullen. Stäng av värmen och fortsätt röra om tills blandningen blir tjock och klibbig. Sockret kommer att smälta helt och blandas med tapiokapärlorna till en karamelliserad konsistens.

  4. Fördela tapiokapärlorna jämnt i två glas. Snurra glasen så att det bruna sockret ger ett mönster på insidan. Fyll sedan på med is och 2 dl mjölk i varje glas. Njut!

  5. Tips: detta recept ger en medelsötma. Om du vill ha mer/mindre sött, justera mängden brunt socker.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 10 MINUTER