BIBIMBAP

SNABB LAGAD BIBIMBAP MED FÄRSK SALLAD.

  • 500g fläskfilé (tunna skivor)

  • 2 msk Gochujang

  • 2 msk japanska soja

  • 1 msk honung

  • 1 msk mirin

  • 1 msk sesamfrön

  • 1 msk sesamolja

  • 1 tsk vitlökspulver

  • 2 msk matolja

  • 4 ägg

  • 1 gurka (tunna skivor)

  • 1 morot (riven)

  • Valfri sallad

  • 4 portioner kokt ris

  1. Blanda Bibimbap-såsen; Gochujang, honung, soja, mirin, vitlökspulver, sesamolja och sesamfrön. Marinera sedan köttet i hälften av såsen.

  2. Stek äggen endast på ena sidan. Använd samma stekpanna till att fräsa köttet på medelvärme tills det blir genomstekt.

  3. Lägg riset i botten av större portionsskålar. Toppas med kött, morot, gurka, sallad och ägg. Strössla med sesamfrön och toppa med Bibimbap-såsen.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

4 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 60 MINUTER