BEVARA THAILÄNDSKA GRÖNSAKER I FRYSEN

  1. Rensa grönsakerna och ta bladen från grenarna.

  2. Förbered iskallt vatten i en stor skål och ställ åt sidan.

  3. Koka upp vatten i en stor kastrull. När vattnet kokar, lägg i grönsaksbladen några sekunder och överför sedan grönsakerna till det iskalla vattnet.

  4. Ta upp grönsakerna, avlägsna vattnet genom att pressa dem och forma bollar av liknande storlek som IKEA-köttbullar. En boll är tillräcklig för två portioner. Förvara dem i fryspåsar.

  5. Innan du lagar mat, ta fram grönsaksbollarna och lägg dem i varmt vatten några minuter innan användning.

  6. På detta sätt kan du bevara både smak och doft i grönsakerna, även om de inte är färska. Detta fungerar särskilt bra med vissa grönsaker, exempelvis olika typer av basilika.

  7. Andra grönsaker, som chilifrukter, galangal, citrongräs och kaffirlimeblad, kan man lägga direkt i frysen utan att genomgå denna process.

SÅ HÄR GÖR DU: