BEVARA THAILÄNDSKA GRÖNSAKER I FRYSEN
Rensa grönsakerna och ta bladen från grenarna.
Förbered iskallt vatten i en stor skål och ställ åt sidan.
Koka upp vatten i en stor kastrull. När vattnet kokar, lägg i grönsaksbladen några sekunder och överför sedan grönsakerna till det iskalla vattnet.
Ta upp grönsakerna, avlägsna vattnet genom att pressa dem och forma bollar av liknande storlek som IKEA-köttbullar. En boll är tillräcklig för två portioner. Förvara dem i fryspåsar.
Innan du lagar mat, ta fram grönsaksbollarna och lägg dem i varmt vatten några minuter innan användning.
På detta sätt kan du bevara både smak och doft i grönsakerna, även om de inte är färska. Detta fungerar särskilt bra med vissa grönsaker, exempelvis olika typer av basilika.
Andra grönsaker, som chilifrukter, galangal, citrongräs och kaffirlimeblad, kan man lägga direkt i frysen utan att genomgå denna process.
SÅ HÄR GÖR DU:


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
