BANANRULLAR

(6 ST)

  • 1 stor banan eller 2 små bananer

  • 6 blad vårrulle-deg

  • 5 dl. matolja

  • chokladsås

  • 1 tsk florsocker

  1. Skär banan i små bitar ca 3 cm. långa.

  2. Rulla en bananbit i ett degblad från nedre hörnet över bananen, fortsätt rulla någon cm. Vik sedan in kanterna, fortsätt sedan rulla nästan hela vägen tills bara toppen av triangeln är kvar.

  3. Häll matoljan i en kastrull på medelvärme. När oljan är varm, lägg bananrullarna i oljan. Stek dem ca 2 minuter på varje sida.

  4. Ta upp bananrullarna och lägg dem i hushållspapper.

  5. Strössla med florsocker och häll chokladsås över.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Kan med fördel servera med vaniljglass.

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 15 MINUTER