BAKAT SUSHIRIS MED LAX
250 g. lax
2 dl. sushiris
2 msk vinäger
2 tsk socker
2 tsk salt
2 msk chilisås
2 msk japansk soja
3 msk majonnäs
1 msk finhackad salladslök
1 tsk vita sesamfrön
1 tsk svarta sesamfrön
Värm ugnen till 180 grader.
Koka sushiriset enligt förpackning. Blanda salt, socker och vinäger. Häll i riset när det är varmt.
Skär lax i små tärningar ca 2*2 cm. Blanda dem sedan med japansk soja, 2 msk majonnäs och 1 msk chilisås.
Lägg riset i en liten ungfast form. Sedan laxen på riset.
Lägg i ugnen ca 20 minuter.
Ta ut och toppa med resten av majonnäs och chilisås. Strössla även med salladslök och sesamfrön.


INGREDIENSER:
SÅ HÄR GÖR DU:



2 PORTIONER
TILLAGNINGSTID 60 MINUTER


yata@lattlagadthaimat.se
© 2025. All rights reserved.
