BAKAT SUSHIRIS MED LAX

  • 250 g. lax

  • 2 dl. sushiris

  • 2 msk vinäger

  • 2 tsk socker

  • 2 tsk salt

  • 2 msk chilisås

  • 2 msk japansk soja

  • 3 msk majonnäs

  • 1 msk finhackad salladslök

  • 1 tsk vita sesamfrön

  • 1 tsk svarta sesamfrön

  1. Värm ugnen till 180 grader.

  2. Koka sushiriset enligt förpackning. Blanda salt, socker och vinäger. Häll i riset när det är varmt.

  3. Skär lax i små tärningar ca 2*2 cm. Blanda dem sedan med japansk soja, 2 msk majonnäs och 1 msk chilisås.

  4. Lägg riset i en liten ungfast form. Sedan laxen på riset.

  5. Lägg i ugnen ca 20 minuter.

  6. Ta ut och toppa med resten av majonnäs och chilisås. Strössla även med salladslök och sesamfrön.

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

2 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 60 MINUTER