AUTENTISK GAENG KIEW WAAN

GRÖN CURRY MED KÖTT

  • 500 g fransyska

  • 2 msk grön currypasta

  • 250 ml kokosmjölk

  • 100 g kalkonbär

  • 200 g äggplanta

  • 2 msk fisksås

  • 1 msk socker

  • 1/2 kruka söt basilika

  • 3 st chilifrukter

  • 2 msk matolja

  1. Skär köttet i små tunna bitar. Dela äggplantan i fyra delar och skär chilifrukterna i tunna längsgående bitar.

  2. Fräs matoljan med currypastan i en wok eller en stor kastrull på medelvärme i ca 2-3 minuter. Rör om tills den är jämnt fördelad. Häll i kokosmjölken och koka upp i ca 3 minuter.

  3. Tillsätt köttet och koka tills det är genomkokt, ca 3 minuter.

  4. Tillsätt äggplanta, kalkonbär, fisksås och socker. Sänk värmen till låg-medelvärme, lägg på locket och låt sjuda i ca 8-10 minuter tills äggplantan är mjuk.

  5. Tillsätt söt basilika och chilifrukter och rör om. Stäng av spisen genast då söt basilika skall hålla doften. Servera med ris. Passar även med Kanom Jeen!

INGREDIENSER:

SÅ HÄR GÖR DU:

Serveringsförslag:
Servera med jasminris.

4 PORTIONER

TILLAGNINGSTID 40 MINUTER